Av. Catalunya, 22-30 977468039 aj@santjaume.cat

L’Ajuntament incentiva la rehabilitació d’habitatges per a posar-los en lloguer

novembre 10, 2022 admin Comments Off

El Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat una sèrie de bonificacions fiscals per tal de promoure i incentivar la rehabilitació d’habitatges desocupats que es destinen a lloguer a través de la borsa municipal d’habitatges de lloguer.

Els incentius consisteixen en una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions Instal·lacions i Obres i en la reducció de la taxa al mínim per totes aquelles sol·licituds de llicències o comunicacions d’obres que es presentin a l’ajuntament, amb l’objectiu de rehabilitar un habitatge desocupat i que porti més de 30 anys construït amb l’objectiu de posar-lo en lloguer a un preu mensual assequible. També s’obtindrà el 95% de bonificació de l’IBI de l’habitatge rehabilitat dels mesos en que l’habitatge estigui llogat.

Per tal de poder beneficiar-se dels incentius, l’habitatge haurà d’estar inscrit a la Borsa d’Habitatges de Lloguer Assequible de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

Segons ha expressat el govern municipal cada vegada al municipi de Sant Jaume hi ha més habitatges en desús que s’estan deteriorant. “Només cal donar una ullada pels diferents carrers del poble i veurem la quantitat d’habitatges en desús que existeixen, sobretot habitatges que porten molts anys construïts. Són habitatges en molts casos heretats o de familars que ja no hi viuen. Des del consistori consideren una “llàstima que es perdin aquests habitatges tant característics del nostre poble”, alhora que recorden que l’estat de deteriorament de molts d’aquests habitatges contribueixen a donar una mala imatge del poble.

A més, recorden que aquests habitatges en desús que es van deteriorant “són els més susceptibles de ser ocupats de manera il·legal”, i de fet ja s’ha evitat alguna ocupació d’aquest tipus per part de la Policia Local.

Actualment a Sant Jaume d’Enveja gairebé no existeix mercat d’habitatges de lloguer, i menys d’habitatges aïllats i en planta baixa. Això fa que els preus dels pocs habitatges que hi ha en lloguer siguin alts. 

Amb l’objectiu de generar mercat d’habitatges de lloguer a preus assequibles perquè tothom hi pugui accedir, de millorar la imatge del municipi i de minimitzar les ocupacions fora de la legalitat, s’aprova aquesta nova ordenança que té per objectiu incentivar la rehabilitació d’habitatges vells i desocupats i posar-los en lloguer. Una ordenança que el govern municipial insisteix que “des d’una perspectiva positiva, premia o incentiva en lloc de penalitzar. Tant de bo en un futur tinguem més recursos per no quedar-nos només incentivant i també puguem subvencionar”.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan accedeixis a ells. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad