Av. Catalunya, 22-30 977468039 aj@santjaume.cat

La Generalitat de Catalunya habilita la Casa de Colònies Delta Park com a Centre de Refugi i Trànsit.

gener 17, 2021 admin Comments Off

CASA DE COLONIES-CENTRE DE REFUGI I TRÀNSIT.

Les estadístiques diuen que un 50% dels aïllaments de positius o contactes estrets no es fan bé o no es fan. Estem en una situació sanitària tensa. És vital evitar els contagis si volem salvar als nostres grans i a les persones de risc. No és fàcil portar a terme un aïllament en condicions a molts habitatges de les nostres Terres, i molt menys, segons el nombre de persones que hi viuen, tenint en compte que han de conviure positius i negatius. Ja hem viscut més d’una situació complicada al nostre poble. És per això que la Generalitat de Catalunya ha habilitat dos tipus de centres per a tothom que necessiti ajuda: 

a) Hotels de salut per a positius i b) Centres de refugi i Trànsit per a persones que, essent contactes estrets, estan esperant resultats de pcr’s o han resultat negatius i han de fer aïllament.

La Casa de Colònies Delta Park de Sant Jaume d’Enveja ha estat habilitat com a Centre de Refugi i Trànsit per a tothom de les Terres de l’Ebre que necessiti ajuda per fer un aïllament tal com cal i no el pugui fer al seu domicili (ja sigui per falta d’espai o per la impossibilitat de conviure, amb garanties sanitàries, amb positius): temporers, menors o discapacitats que resideixen en centres, gent gran usuaris de residències o qualsevol persona de les nostres Terres que ho necessiti.

El Centre estarà gestionat per Creu Roja, exercint un control i servei als usuaris de 24 hores al dia. Estaran totalment aïllats els usuaris que estan esperant resultats de pcr dels que ja són negatius i estan complint l’aïllament de 10 dies. En cas de sortir algun cas positiu (que pot passar) serà Creu Roja qui el traslladi immediatament a l’hotel de salut.

Només amb l’ajuda de recursos com aquest i amb molta responsabilitat individual i col·lectiva, aconseguirem aturar els contagis.

Així que: complim totes les obligacions i recomanacions sanitàries, evitem desplaçaments innecessaris, no participem de festes i trobades que no siguin entre convivents, utilitzem sempre i bé les mascaretes, mantenim una bona higiene de mans i les distàncies de seguretat, pensem en aquells que estimem, sobretot amb els nostres grans.

No és fàcil. No podem fer moltes de les coses que més ens agraden. No vam tenir Setmana Santa, tampoc Festes Majors. No passa res si no celebrem la Castanyada (és una nit). 

Esforcem-nos, ajudem, no forméssim part del problema. Som la solució. Si ho fem bé igual podem viure un Nadal en companyia dels que més estimem. Moltes gràcies per la vostra comprensió i esforç, i, sobretot, MOLTA SALUT per a totes i tots.

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes que podràs acceptar o no quan accedeixis a ells. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.   
Privacidad