Sant Jaume celebra la festa de La Plantada
2605
post-template-default,single,single-post,postid-2605,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Sant Jaume celebra la festa de La Plantada

Sant Jaume celebra la festa de La Plantada

Sant Jaume d’Enveja ha celebrat aquest diumenge, 11 de juny, la tradicional festa de la Plantada de l’arròs. Un acte popular i sempre participatiu per plantar manualment i de forma tradicional l’arròs al Delta de l’Ebre.

Diversos plantadors s’han reunit a l’arrossar interactiu del poble, on han mostrat als visitants, del territori i també a molts de fora, el procés tradicional de plantar arròs.

A més, les persones visitants han pogut gaudir d’una ballada de jotes del grup de jota Sarabastall, acompanyat de la rondalla de Guardet Lo Cantador. També cal destacar que l’Associació de Dones de Sant Jaume d’Enveja ha participat activament en la celebració exposant una mostra d’estris tradicionals.

I com ve sent tradició, el divendres va tenir lloc una plantada infantil a càrrec de l’alumnat de l’Escola Pública Sant Jaume.

Les Festes de la Plantada tenen lloc generalment al mes de juny a diferents municipis del Delta i són les primeres d’un cicle de festes dedicades a l’arròs que acaba amb les Festes de la Sega, que solen tenir lloc al setembre.