Obert el segon niu de tortugues babaues a la platja del Serrallo
1266
post-template-default,single,single-post,postid-1266,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Obert el segon niu de tortugues babaues a la platja del Serrallo

Obert el segon niu de tortugues babaues a la platja del Serrallo

Personal tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre han obert aquest de setmana el segon niu de tortugues babaues a la platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja i l’últim de tot el litoral català.

Els tècnics l’han obert just 13 dies després del primer, i n’han extret un total de 21 tortugues; 11 de les quals han anat a parar al mar i 10 a la Fundació CRAM, dedicada a la protecció del medi marí.

Cal destacar que una trentena de persones voluntàries han custodiat el niu durant més de dos mesos, fent front a tota mena d’inclemències meteorològiques.

La tortuga babaua es localitza pràcticament en tots els mars i oceans càlids del planeta, depenent del seu cicle de vida, és possible trobar-la tant en mar obert com en aigües poc profundes. La femella, arriba a realitzar de 4 a 9 posades. El nombre d’ous oscil·la entre 100-120 per niu, enterrats aproximadament a mig metre per sobre de la línia de marea. El període d’incubació oscil·la de 50 a 80 dies. Un cop naixen, els nounats es dirigeixen a mar obert buscant refugi.