Els alcaldes de Sant Jaume i Deltebre envien una carta al president Aragonès reclamant ajuts per a fer front als danys del temporal
1117
post-template-default,single,single-post,postid-1117,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Els alcaldes de Sant Jaume i Deltebre envien una carta al president Aragonès reclamant ajuts per a fer front als danys del temporal

Els alcaldes de Sant Jaume i Deltebre envien una carta al president Aragonès reclamant ajuts per a fer front als danys del temporal

Els alcaldes de Sant Jaume d’Enveja i Deltebre han enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la que li reclamen ajuts per a fer front als danys ocasionats pels aiguats del passat dimecres i inversions estructurals en infraestructures hidràuliques per a acabar amb el problema de les inundacions en zones urbanes.
En la carta, Joan Castor Gonell i Lluís Soler, recorden que “l’episodi de pluges intenses també ha tingut la seva repercussió als dos municipis que conformen el cor del Delta de l’Ebre (…) amb danys a les vies públiques, camins rurals, equipaments (entre ells les escoles amb l’imminent inici del curs) i habitatges privats de les dues poblacions, entre d’altres”. Els alcaldes lamenten que “totes aquestes actuacions d’urgència les haurem d’afrontar amb una hisenda municipal debilitada per la pandèmia de la COVID-19 i també, encara a dia d’avui, pel temporal Glòria”. És per això que li reclamen “els ajuts oportuns per poder fer front a les accions que haurem d’efectuar durant els dies venidors per poder recuperar la normalitat”. A més, reclamen també reclamen solucions estructurals per a evitar que es repeteixin les inundacions en zones urbanes quan plou amb moderació: “necessitem les inversions corresponents per a la millora de les infraestructures hidràuliques i així prevenir que les futures tempestes, lamentablement cada vegada més habituals i amb major violència, causin encara més inundacions, danys i problemes de salubritat tant el l’àmbit públic com en l’àmbit privat”.
A la carta, dirigida al president Aragonès, els dos alcaldes mostren també el seu “suport” i “escalf” amb els municipis d’Alcanar,  Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, després dels danys i destrosses provocats pel temporal. A més, lamenten no haver-li pogut traslladar les seues inquietuds en la visita que va fer Aragonès dijous a les poblacions més afectades pel temporal.