Sant Jaume d’Enveja regula l’ús de les platges i del litoral del municipi
1093
post-template-default,single,single-post,postid-1093,single-format-standard,bridge-core-2.1.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-20.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Sant Jaume d’Enveja regula l’ús de les platges i del litoral del municipi

Sant Jaume d’Enveja regula l’ús de les platges i del litoral del municipi

El Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va aprovar l’ordenança reguladora de l’ús, seguretat i conservació de les platges i del litoral municipal, a proposta de les regidories de Turisme, Sostenibilitat, Activitats Tradicionals, degut a l’increment de banyistes i de pescadors a les platges de la població i davant la necessitat de garantir la seguretat de tothom i la conservació de les mateixes.
L’ordenança contempla la definició i senyalització d’una zona de pesca de 800 metres de llargada on a l’estiu tindrà preferència la pesca sobre l’activitat banyista les 24 hores del dia, quedant prohibida la pesca recreativa en horari diürn a la resta de platges del municipi. Es defineix també una zona com a platja naturista de 1880 metres de llargada a la platja del Serrallo. També s’habilitarà i senyalitzarà una zona de platja de 200 metres de llargada destinada als gossos.
L’ordenança també regula els drets i els deures de les persones usuàries, l’ocupació amb guinguetes, tendals, ombrel·les, estacionament de vehicles, el desenvolupament d’activitats culturals i esportives, i les emissions sonores i lumíniques, així com l’obligació de recollir i emportar-se els residus, respectar la vegetació dunar i la prohibició de l’acampada.